Anita Garska pisze:
Trochę się martwię, że jak poczuje radość z takiego jedzonka to jagnięcinę Husse będę sama wsuwać![]()
alicjam78 pisze:Czy ma ktoś doświadczenia z karmą Royal Obesity?Musimy zrzucić z Kobą 3 kg.Naczytałam się wiele dobrego,ale chciałabym znać opinię ludzi,którym ufam;)
Aleksandra M. pisze:alicjam78 pisze:Czy ma ktoś doświadczenia z karmą Royal Obesity?Musimy zrzucić z Kobą 3 kg.Naczytałam się wiele dobrego,ale chciałabym znać opinię ludzi,którym ufam;)
Ja stosowałam karmę ale w wersji kociejkarma RC, moim zdaniem zawiera jakieś "poprawiacze" smaku. Kot jak widział RC szalał i to dosłownie, rzucał się na wiadro z karmą
zjadał tak szybko, ze aż się dławił ( a to wybredny kociak). Z psiej dostalismy kiedys próbki w lecznicy, jak Gwiazdek miał do zrzucenia nadprogramowe 2 kg i reakcja psa była podobna, a to osobnik, który nie przepada za suchą karmą. W rezultacie odchudziłam psa na barfie, przy zastosowaniu zwiększonej dawki ruchu
Pies szczęśliwy, bo wybiegany, a ja z czystym sumieniem, bo nie podawałam RC, ale to jedynie moja subiektywna opinia... specjalistą od żywienia nie jestem, może też inni się wypowiedzą o RC?
alicjam78 pisze:Koba ma sporo ruchu,przynajmniej 2 godziny spacerów "na wybieganie" dziennie,poza tym 2-3 mniejsze spacery.Zgrzeszyłam i podkarmiałam ją.A że pony to łasuchy-skończyło się wiszącym brzuchem.
Może karmić ją raz dziennie,a nie dwa razy?
Teraz jesteśmy na Belcando,ale kupy są GIGANTYCZNE!!Wnioskuję więc,że karma nie do końca jej służy.Będę wdzięczna za wszelkie rady i podpowiedzi. Aha!Dostaje 220 gram Belcando (rozłożone na 2 posiłki), a powinna dostawać 360 g.Wiem jednak,że producenci zawyżają dawki.
Pomóżcie mi odchudzić sukę!
alicjam78 pisze:Tak myślałam.Skoro karmię suchą karmą,to rozumiem,że mam jej mieszać z np.tarta marchwią?Proszę o przypomnienie,które warzywa są zakazane,poza oczywistymi wzdymającymi;)
alicjam78 pisze:A ja sama w domu przygotowuję kefir i jogurt;)))Będzie jak znalazł,bo Koba uwielbia oba te smaki.Oczywiście nie przesadzam z dawkowaniem,coby nie było rewolucji w brzuchu!
alicjam78 pisze:A taki pomysł,żeby na jeden posiłek dawać Kobie zupę warzywną?
alicjam78 pisze:Serio?Psy nie mogą jeść wywaru z kości i mięsa?Przyjmuję,oczywiście,tę radę,ale proszę o racjonalne wytłumaczenie,tak ze zwykłej ciekawości.
alicjam78 pisze:Koba ma sporo ruchu,przynajmniej 2 godziny spacerów "na wybieganie" dziennie,poza tym 2-3 mniejsze spacery.Zgrzeszyłam i podkarmiałam ją.A że pony to łasuchy-skończyło się wiszącym brzuchem.
Może karmić ją raz dziennie,a nie dwa razy?
Teraz jesteśmy na Belcando,ale kupy są GIGANTYCZNE!!Wnioskuję więc,że karma nie do końca jej służy.Będę wdzięczna za wszelkie rady i podpowiedzi. Aha!Dostaje 220 gram Belcando (rozłożone na 2 posiłki), a powinna dostawać 360 g.Wiem jednak,że producenci zawyżają dawki.
Pomóżcie mi odchudzić sukę!
Wróć do Pielęgnacja, utrzymanie i żywienie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości